Flowmanager vaccinatielocaties GGD Drenthe

Flowmanager optimaliseert doorstroming op vaccinatielocaties GGD Drenthe

Over dit project:

GGD Drenthe werkt tot volle tevredenheid met Flowmanager van Wachtkamerschermen® om de doorstroming op de COVID- vaccinatielocaties te optimaliseren. Op dit moment wordt Flowmanager gebruikt op drie vaccinatielocaties en binnenkort komt er een vierde bij.

Paulien Nienhuis, projectleider bij GGD Drenthe licht toe: “Op onze eerste priklocatie werkten we met een lampjes-systeem: een groen lampje betekende dat de ruimte vrij was. Maar toen de locatie in Hoogeveen erbij kwam, moesten we echt op zoek naar iets anders. Deze priklocatie is gevestigd in een leegstaand kantoorpand en de ruimte is niet overzichtelijk. We zijn toen gaan zoeken of er technologische oplossingen bestonden die ons konden helpen het overzicht te houden. En deze oplossing hebben wij gevonden in de Flowmanager van Wachtkamerschermen®.”

Naast het houden van overzicht geeft Flowmanager ook inzicht. Paulien licht toe: “Via de management omgeving van Flowmanager kunnen we precies zien hoe druk het is op de priklocaties en of we bijvoorbeeld extra vaccinatiecapaciteit moeten openzetten. Daarnaast geven de beschikbare statistieken ons ook inzicht in de knelpunten, zodat we hierop actie kunnen ondernemen en verbeteringen kunnen doorvoeren.”

Een ander voordeel van Flowmanager is dat de doorstroming op de vaccinatielocaties geoptimaliseerd wordt. Een host (gastheer/gastvrouw) ontvangt de cliënt en stuurt deze door naar een administratiebalie. Daarna loopt de cliënt door naar de kamer waar deze gevaccineerd wordt. Om ervoor te zorgen dat de administratiebalies goed door kunnen werken, is er voor diverse balies een wachtplek gecreëerd. Er staat dan een cliënt ‘klaar’ voor de administratiebalie waardoor het ‘lekker doorloopt’, aldus Paulien.

GGD Drenthe ontvangt veel positieve reacties en complimenten van cliënten: “Onze medewerkers horen van cliënten dat ze aangenaam verrast waren omdat het zo vlot ging. Sommige cliënten zagen er tegenop om hun vaccinatie te halen omdat ze bang waren voor lange wachtrijen of een moeizaam proces. Maar het tegendeel blijkt en cliënten zijn zeer positief over de snelle doorstroming.” Paulien geeft aan dat het ‘geheim’ van de optimaal functionerende vaccinatielocaties in Drenthe schuilt in een combinatie van hecht teamwork, een goed uitgedachte logistieke inrichting en simpele en slimme ondersteunende technologie. “Flowmanager geeft ons daarbij overzicht, inzicht en bevordert de doorstroming op onze vaccinatielocaties. We vinden het een aanrader!”

Wilt u meer weten over Flowmanager? Neem dan even contact op via: sales@evalue8.nl of telefonisch +31 (0)24-350 54 00.Datum: Apr 2021

Klant: GGD Drenthe

Categorie: Wachtkamerschermen,

Locatie: Hoogeveen, Emmen, Assen, Meppel

Partner: ,Gerelateerde Projecten