Huisartsenpraktijk Maters, Nes Ameland

Wachtkamerschermen® maakt het wachten dragelijker en is een mooie manier om informatie te verstrekken

Over dit project:

Huisartsenpraktijk Maters ligt op Ameland. Het werk van een huisarts op een eiland is diverser dan een huisarts in de stad. Op Ameland is geen ziekenhuis, dus spoedeisende gevallen komen eerst in de huisartsenpraktijk. Daarnaast heeft huisartsenpraktijk Maters vaak te maken met passanten doordat er veel toeristen op het eiland komen. Veel van hen komen eenmalig in de praktijk, maar een aantal komt ieder jaar in de vakanties terug omdat zij jaarlijks meerdere weken of zelfs maanden op Ameland verblijven. Voor huisartsenpraktijk Maters een reden om het Wachtkamerscherm® breed in te zetten. Op het scherm wordt niet alleen gezondheidsinformatie vertoond, maar ook informatie over het eiland.

De uitzending die de praktijk heeft samengesteld is erg afwisselend. Er wordt bijvoorbeeld informatie gegeven over de praktijk, zoals uitleg omtrent de wachttijden, het Landelijk Schakelpunt en de wifi-code. Deze informatie wordt afgewisseld met het weerbericht, het landelijke nieuws van Nu.nl en video’s en afbeeldingen over gezondheid en gezond leven. Daarnaast laat de praktijk veel foto’s van Ameland zien waarbij prachtige natuurbeelden en de mooiste plekjes van Ameland voorbij komen: “Er komen veel toeristen naar onze praktijk. Daarom tonen we heel bewust veel foto’s van Ameland op ons scherm. Hiermee promoten we het eiland gelijk een beetje!”

Volgens de huisartsenpraktijk reageren patiënten goed op de uitzending: “Over het algemeen vinden onze patiënten het Wachtkamerscherm® een leuke afleiding. Ze zijn op de hoogte over de actuele dingen in de praktijk en pikken soms dingen van Thuisarts op waar ze zelf iets aan hebben. Tevens vinden ze de foto’s van het eiland mooi om te zien.”

Voor Huisartsenpraktijk Maters is het Wachtkamerscherm® een mooie manier om informatie te verstrekken aan patiënten. Het systeem biedt veel meer mogelijkheden dan het ‘oude’ prikbord en de folders in de wachtkamer. Tevens zorgt het Wachtkamerscherm® voor afleiding en wordt het wachten dragelijker gemaakt. Voor de brede patiëntengroep die de praktijk kent, biedt het scherm voor ieder wat wils!Datum: Feb 2019

Klant: Huisartsenpraktijk Maters

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Nes, Ameland

Partner: ,Gerelateerde Projecten