BENU Apotheek Westwijk

Volgnummersysteem in combinatie met narrowcasting levert optimale wachtrij begeleiding én positieve wachttijd beleving op!

Over dit project:

Apotheek Westwijk, voorheen Wiardi Beckman Apotheek, is gevestigd in Gezondheidscentrum Westwijk. Deze apotheek is ontstaan vanuit een fusie van 2 kleinere apotheken.

Voorheen was er geen volgnummersysteem nodig, omdat er bij beide apotheken nauwelijks wachttijden waren. Maar sinds de fusie is het veel drukker geworden en ontstond er behoefte aan een volgnummersysteem.

Huisartsenpraktijk Careyn in Spijkenisse werkte al met Wachtkamerschermen® en heeft onze oplossing aanbevolen bij Apotheek Westwijk. Er werd contact gezocht met Wachtkamerschermen® en binnen een paar weken was het volgnummersysteem volledig geïmplementeerd.

Apotheek Westwijk combineert het volgnummersysteem met narrowcasting. Op het narrowcastingscherm worden, naast de volgnummers, ook leuke ontspannende video’s, het nieuws en informatie vanuit de apotheek getoond. Het belangrijkste doel van deze narrowcastinguitzending is het verzachten van de wachttijd.

In het gezondheidscentrum is een gezamenlijke wachtruimte aanwezig. Cliënten die voor de apotheek komen, nemen een volgnummer en kunnen eventueel plaatsnemen in deze wachtruimte. Vanuit deze wachtruimte is het narrowcastingscherm duidelijk zichtbaar. Zo duidelijk dat wachtenden voor bijvoorbeeld de huisarts of fysiotherapeut ook met grote belangstelling naar het scherm kijken en de uitzending volgen!

De statistieken die via het backofficesysteem opgeroepen kunnen worden, verschaffen de medewerkers van de apotheek belangrijke informatie. Zo wordt er bijvoorbeeld via de statistieken in de gaten gehouden hoeveel wachtenden er voor de apotheek aanwezig zijn. Het kan namelijk redelijk druk zijn in de gezamenlijke wachtruimte, maar dit hoeven geen cliënten voor de apotheek te zijn. En de statistieken geven hier snel en eenvoudig inzicht in.Datum: Apr 2018

Klant: Apotheek Westwijk

Categorie: q-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Vlaardingen

Partner: ,Gerelateerde Projecten