Met Flowmanager van Wachtkamerschermen® leidt u de patiëntenstroom op test- en vaccinatielocaties eenvoudig in goede banen. Flowmanager geeft uw medewerkers op locatie inzicht en overzicht welke behandelkamers open of gesloten zijn, in welke kamer een patiënt aanwezig is en hoeveel patiënten er bij een kamer wachten.

 

We vroegen Wachtkamerschermen® om een oplossing om de patiëntenstroom in onze nieuwe COVID-19 teststraat overzichtelijker te maken en in goede banen te kunnen leiden. Flowmanager is precies wat we zochten; efficient en super eenvoudig in gebruik!"

GGD Dordrecht

Management App

Via de Management App beheert u de flow van uw teststraat, testlocatie of vaccinatie locatie. Standaard richten wij deze voor u in, maar u kunt ook zelf eenvoudig gebruikers of behandelruimtes toevoegen als de straat of locatie uitbreidt of inkrimpt. De statistieken in de Management App geven helder inzicht in het aantal doorverwezen patiënten per service (bijv. testen, testen prio of vaccineren), per medewerker, per kamer, per dag. Met vaak nieuw, wisselend en tijdelijk personeel wilt u tenslotte inzicht per loket, zodat u kunt bijsturen indien nodig.

Gebruiksvriendelijk
Er is géén technische kennis nodig om te werken in de overzichtelijk beheeromgeving of met de gebruiksvriendelijke Apps. Zoals met alle software biedt het nieuwe ideeën en kansen zodra het eenmaal gebruikt wordt. U geeft het aan en wij ontwikkelen de software voor u door.

 

Flowmanager App

Bij de centrale ontvangst of bij de verschillende ingangen staan medewerkers met een robuuste tablet met de Flowmanager App. Daarop is de status van alle kamers, loketten of behandelruimtes te zien. De medewerker verwijst een patiënt door naar een vrije kamer door op een kamernummer te drukken. Ook heeft de medewerker inzicht in de wachtrij bij een kamer, loket of behandelruimte. Als het maximale aantal patiënten in de wachtrij is bereikt, dan ziet de medewerker dit direct op de tablet en kan deze de patiënt naar een andere kamer doorverwijzen.

Maximale efficiency
Door te werken met een wachtrij van 1 persoon voor een kamer, staat de volgende patiënt altijd klaar. Dit resulteert in maximale efficiëntie bij de kamers. De medewerkers kunnen doorwerken en hoeven niet te wachten tot de volgende patiënt bij de kamer of ruimte gearriveerd is.

 

Desk App

De Desk App wordt bediend door de medewerker(s) in de kamers, lokketten of behandelruimtes. Via een PC, tablet of telefoon kunnen zij eenvoudig een kamer openen en aangeven dat ze een patiënt binnenlaten voor een handeling. Zodra de medewerker een nieuwe patiënt binnenlaat, wordt er direct in de Flowmanager App aangegeven dat er weer een nieuwe patiënt doorgestuurd kan worden naar deze ruimte.
Medewerkers in de behandelruimtes kunnen via de Desk App eenvoudig notificaties naar collega's sturen. Bijvoorbeeld voor als zij nieuwe buisjes nodig hebben of als er hulp nodig is in de kamer i.v.m. agressie.

Wachtrijbescherming
De medewerker die de Desk App bedient, kan nooit een patiënt in de wachtrij vergeten omdat de Desk App niet afgesloten kan worden voordat de wachtrij is weggewerkt. De medewerker kan wél alvast de kamer, ruimte of het loket sluiten, zodat de flowmanager geen nieuwe patiënten meer kan doorsturen.

 

"Met Flowmanager van Wachtkamerschermen® heeft u altijd een actueel overzicht van de beschikbare ruimtes.
Door patiënten in een wachtrij bij de kamer te plaatsen, wordt maximale efficiëntie behaald."

 

De voordelen van Flowmanager van Wachtkamerschermen®

 • Efficiënte patiënten flow: Inzicht in de patientenstroom, U beheert alle informatie in één systeem.
 • Tijdswinst: Het proces bij ontvangst gaat direct een stuk sneller. Altijd een actueel inzicht in beschikbare ruimtes of loketten bij teststraat of vaccinatielocatie.
 • Gebruiksvriendelijk: De oplossing is erg eenvoudig en iedereen kan er direct mee werken. Er is géén technische kennis nodig om te werken in de overzichtelijk beheeromgeving of met de gebruiksvriendelijke Apps.
 • Optimale communicatie: Met één druk op de knop stuurt u notificaties naar collega's met bijvoorbeeld het verzoek om extra buisjes of hulp bij agressieve patiënten.
 • Uitgebreide statistieken: Grafieken beschikbaar met aantal doorverwezen mensen per kamer, per dag, week en maand.
 • Inzicht en overzicht: Overzicht van de patiëntenflow en inzicht in de cijfers. U bepaalt welke informatie u waar vertoont. In de backoffice, op uw website of op uw Wachtkamerschermen®.
 • Schaalbaar en uitbreidbaar: Met het uitbreiden of inkrimpen van uw teststraat past u het aantal lokketten in de flowmanager met een druk op de knop aan.
 • Bewezen oplossing: De software is ontwikkeld op basis van een vraag van GGD Zuid-Holland Zuid en werd direct in gebruik genomen. Geen uitgebreid implementatietraject nodig.
 • Doorontwikkeling naar behoefte: Zoals met alle software biedt het nieuwe ideeën en kansen zodra het eenmaal gebruikt worrdt. Wij ontwikkelen de software voor u door.
 • Geen technische kennis nodig: De beheeromgeving is gebruiksvriendelijk. U voegt snellokketten en gebruikers toe en voert eenvoudig aanpassingen door.
 • Leverbaar inclusief tablets: De ontvangstmedewerker(s) of flowmanager(s) is/zijn mobiel. Zij werken het beste met een tablet. Maar ook voor de medewerkers in de kamers adviseren wij tablets. U kunt robuuste tablets met voorgeïnstalleerde software huren of kopen bij Wachtkamerschermen®