GGD Gelderland-Zuid

Afdeling Reizigers geeft informatie rondom reizen & gezondheid via Wachtkamerscherm®

Over dit project:

De GGD Gelderland-Zuid beschermt, bewaakt en bevordert de gezondheid van inwoners van 14 gemeenten in Gelderland-Zuid. Er zijn vele afdelingen binnen de GGD, waaronder de afdeling Reizigers. Op deze afdeling worden reizigers geadviseerd over noodzakelijke en gewenste vaccinaties voor het land dat ze gaan bezoeken. Ook de toediening van de vaccinaties behoort tot de taken.

De GGD Gelderland-Zuid werkt met een reizigersspreekuur. Reizigers maken hiervoor een afspraak en worden persoonlijk door een arts of verpleegkundige geholpen. Soms moeten reizigers even wachten tot dat ze aan de beurt zijn: een mooie kans om de reizigers alvast van informatie te voorzien via een Wachtkamerscherm®!

Sinds begin 2015 maakt de afdeling Reizigers van de GGD Gelderland-Zuid gebruik van Wachtkamerschermen® op 2 locaties: Nijmegen en Tiel. Het Wachtkamerscherm® wordt ingezet om mededelingen en informatie te tonen van de afdeling Reizigers, tips te geven rondom reizen & gezondheid en de aanwezigheid van medewerkers te tonen.

Een andere taak van het Wachtkamerscherm® is het verzachten van de wachttijd. Via het scherm is muziek te horen, zodat het minder stil is in de wachtruime én het verhoogt de privacy (kans op ‘afluisteren’ wordt kleiner). De muziek wordt positief ontvangen door zowel de wachtenden als door de baliemedewerkers: “Heerlijk die muziek, nu is het niet meer zo stil hier!”

De GGD Gelderland-Zuid is tevreden over het Wachtkamerscherm®: “De lay-out van het beeldscherm oogt rustig omdat we een witte achtergrond hebben gebruikt bij het weergeven van de teksten. Het beeldscherm valt hierdoor op in de wachtkamer en de teksten zijn duidelijk te lezen vanuit iedere hoek van de ruimte.”

Er wordt veel naar het Wachtkamerscherm® gekeken: “We zien vaak mensen naar het scherm kijken tijdens het wachten en we houden de informatie zo actueel mogelijk.” Wel valt het de baliemedewerkers op dat er voornamelijk personen van 30 jaar en ouder naar het Wachtkamerscherm® kijken: “We zien dat jongeren veel met hun telefoon bezig zijn. Om toch hun aandacht te trekken, maken we een leuke afwisseling tussen teksten en video’s of animaties. Want hoe meer mensen er naar het scherm kijken, hoe beter!”Datum: Jul 2019

Klant: GGD Gelderland-Zuid

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Nijmegen, Tiel

Partner: ,Gerelateerde Projecten