Dierenziekenhuis Drachten

Wachtkamerschermen®: een ideale combinatie om informatie te verstrekken en invulling te geven aan de wachttijd van de klant.

Over dit project:

Het Dierenziekenhuis Drachten behandelt patiënten uit Drachten en de nabije omgeving, net zoals in een gewone huis(dieren)artsenpraktijk. Het dierenziekenhuis heeft 4 spreekkamers en 2 separate OK’s ter beschikking. Daarnaast beschikt het dierenziekenhuis over diverse beeldvormende technieken zoals digitale röntgen, echo, CT en MRI en een in-huis-laboratorium en een uitgebreide apotheek.

Het dierenziekenhuis krijgt steeds meer een streekfunctie en ontvangt daarom ook patiënten en hun baasjes uit heel Noord Nederland. Het wordt dus steeds drukker in de wachtkamer en het dierenziekenhuis was op zoek naar een manier om informatie te verstrekken aan de wachtenden en een nuttige invulling te geven aan de wachttijd.

De oplossing werd gevonden in Wachtkamerschermen®. Inmiddels maakt het dierenziekenhuis al enige jaren gebruik van dit systeem. Via het narrowcastingscherm worden bijvoorbeeld nieuwe medewerkers voorgesteld, (praktijk)nieuwtjes getoond en worden klanten op acties van de praktijk geattendeerd. Daarnaast worden er veel leuke dierenfilmpjes ingepland: zeer toepasselijk in een dierenziekenhuis.

Het Dierenziekenhuis Drachten gebruikt ook de LICG-widget in de uitzending. Deze widget is in samenwerking met het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) ontwikkeld en vertoont nuttige en actuele informatie over (huis)dieren. Het dierenziekenhuis is enthousiast over deze widget: “Het LICG is up-to-date wat betreft informatie per seizoen. Denk aan vuurwerkangst, ziektes, vaccinaties, maand van het gebit, etc. Via de handige widget verschijnt deze informatie meteen op ons scherm, zonder dat wij hier iets voor hoeven te doen!”

Verder is het dierenziekenhuis positief over de uitwerking van het Wachtkamerscherm®: “Klanten kijken naar de uitzending en lijken meer ontspannen. Wat natuurlijk weer een positieve uitwerking heeft op het huisdier.”Datum: Feb 2019

Klant: Dierenziekenhuis Drachten

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Drachten

Partner: ,Gerelateerde Projecten