Dentiz Centrum voor Mondzorg

Positieve wachttijdbeleving voor alle leeftijden

Over dit project:

Dentiz is een modern centrum voor mondzorg, waar wordt gewerkt met de nieuwste technieken en de patiënt centraal staat. De praktijk maakt al sinds 2018 gebruik van Wachtkamerschermen® en is zeer tevreden over dit product. Tijdens een telefonisch tevredenheidsonderzoek vertelt één van de medewerkers: “Het aanpassen van de informatie op het scherm werkt heel gemakkelijk en we krijgen vaak leuke reacties van de patiënten.

De filosofie van Dentiz is om, samen met de patiënt, te streven naar een gezond en sterk gebit. Dit geldt voor alle leeftijden, want hoe eerder je met preventie begint hoe meer profijt je hiervan hebt op latere leeftijd. Daarom neemt kindertandheelkunde een belangrijke plaats in bij Dentiz. Er is zelfs een tandarts aanwezig die gespecialiseerd is in de behandeling van jonge patiëntjes.

Op woensdagmiddag komen er meer kinderen naar de praktijk dan op de andere dagen. Daarom draait er dan een speellijst op het Wachtkamerscherm® die is afgestemd op deze jonge patiënten. De ‘woendagmiddag speellijst’ is gevuld met grappige animaties over Mr. Bean die naar de tandarts gaat, maar ook met animaties die een voorlichtende functie hebben zoals ‘Hoe ontstaan gaatjes?’. Daarnaast zijn er ook widgets in de speellijst geplaatst die het laatste nieuws vertonen, zoals Kidsweek en NUjunior. Deze kranten brengen nieuws speciaal voor kinderen. Een medewerker van Dentiz geeft aan: “Die widgets van Kidsweek en NUjunior zijn ontzettend leuk omdat ze het laatste nieuws én leuke weetjes in begrijpelijke taal vertonen. Deze widgets werken helemaal automatisch, dus ik heb hier geen omkijken meer naar. Ik kan mijn volledige aandacht op de kinderen richten. Wel zo prettig.”

Na de woensdagmiddag wordt automatisch de reguliere speellijst van Dentiz weer op het Wachtkamerscherm® vertoond. Deze speellijst bevat een mix van praktijkberichten, het actuele nieuws en diverse voorlichtingsvideo’s. “We passen de speellijst regelmatig aan om in te spelen op de actualiteit. In de media bibliotheek van Wachtkamerschermen® is altijd wel iets leuks te vinden. We krijgen niet voor niets leuke reacties van patiënten op ons Wachtkamerscherm® en we vinden het een waardevolle aanvulling in de wachtkamer!”Datum: Jul 2020

Klant: Dentiz Centrum voor Mondzorg

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Spijkenisse

Partner: ,Gerelateerde Projecten