Huisartsenpost Oude IJssel Doetinchem

Wachtkamerscherm® wordt voor meerdere doelen ingezet.

Over dit project:

Bij huisartsenpost Oude IJssel in Doetinchem ontstond de behoefte om op dynamische wijze informatie te vertonen. De huisartsenpost is ’s avonds en in het weekend geopend, maar het komt voor dat er overdag mensen de huisartsenpost binnenstappen. Om deze mensen te attenderen op de openingstijden wordt er overdag een andere speellijst vertoond dan ’s avonds en in het weekend.

Tijdens de openingsuren draait er een speellijst die zich richt op de wachtende patiënten en hun (eventuele) begeleiders. Zo wordt er bijvoorbeeld uitleg gegeven over urgentie: waarom worden sommige patiënten eerder geholpen dan anderen? Daarnaast wordt er via een animatie uitleg gegeven over het Landelijk Schakelpunt (LSP). Huisartsenpost Oude IJssel vindt het ook belangrijk dat er via het Wachtkamerscherm® aandacht wordt besteed aan gezondheid en klachten. Hiervoor wordt bijvoorbeeld de Thuisarts-widget gebruikt. Bij de huisartsenpost vinden ze de widget erg handig omdat deze automatisch iedere maand andere onderwerpen toont die passen bij het seizoen: “Je hebt er geen omkijken naar en je uitzending is altijd actueel!”.

Verder zijn er plannen om binnenkort het patiënten tevredenheidsonderzoek via het Wachtkamerscherm® te laten verlopen. Dit is een mooie toevoeging waarbij er nóg meer uit het Wachtkamerscherm® gehaald kan worden.

Sinds het Wachtkamerscherm® op de huisartsenpost hangt, merken ze dat het minder druk is aan de balie. Er worden minder vragen gesteld over de wachttijd of waarom iemand eerder geholpen wordt terwijl deze patiënt later binnenkwam. Daarom wordt het Wachtkamerscherm® als een belangrijke aanvulling ervaren in de communicatie richting de bezoekers van de huisartsenpost. Ook is huisartsenpost Oude IJssel positief over het gebruiksgemak van het beheermenu: “Het toevoegen van een video werkt heel eenvoudig en in een mum van tijd heb je de speellijst aangepast. Wij willen niet meer zonder!”Datum: Aug 2018

Klant: Huisartsenpost Oude IJssel

Categorie: e-Poc, Wachtkamerschermen,

Locatie: Doetichem

Partner: ,Gerelateerde Projecten